IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
16:00 | 28 юни 2023
Обновен: 21:34 | 28 април 2024

Варна отбелязва Деня за пътната безопасност с подаръци и протест

Шофьорите, които спират катаджиите на 29 юни, ще получават различни сувенири

По материала работи: Слав Велев
Варна отбелязва Деня за пътната безопасност с подаръци и протест

Снимката е илюстративна: Община Варна/АРХИВ

Варна отбелязва Деня за пътната безопасност с подаръци и протест. За поредна година ОДМВР - Варна ще отбележи деня, посветен на пътната безопасност.

На 29 юни, на възлови места в областния град, ще има изградени КПП-та, на които освен служителите на Пътна полиция, ще присъстват и деца от дирекция „Превенции“ към Община Варна, както и доброволци на БЧК. Шофьорите, които биват спирани от униформените за проверка, ще получават различни сувенири от младите доброволци. Целта на мероприятието е чрез взаимодействие с различни служби и институции, ОДМВР- Варна да поощри изрядните на пътя водачи. В това партньорство ще се обединят силите с Общината и БЧК, за да се насочи вниманието на всички участници в движението към повече толерантност и спазване на Закона за движение по пътищата.ю

В същото време навръх Международния ден за безопасност на движението по пътищата се навършват 4 г. от смъртта на дете, прегазено от автомобил на паркинг в Морската градина на Варна.

По този повод утре от 17:30 ч. на входа на парка при спирка "Акациите" ще се проведе протест под мотото "Да защитим децата си от колите!"

"Да покажем на институциите, че Морската е парк и трябва да контролират и санкционират нарушаващите забраната за автомобили в парка от чл. 5 т.8 от Наредбата за обществения ред! Парк, а не паркИНГ!", заявяват организаторите.

Коментари

Новини Варна