IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:00 | 29 юни 2023
Обновен: 00:02 | 29 април 2024

ВиК-Варна каза кои ремонти приключват и кои сега започват

Готови са част от булевард „Христо Смирненски” и улица „Цар Борис III”

По материала работи: Слав Велев
ВиК-Варна каза кои ремонти приключват и кои сега започват

Снимката е илюстративна: Черно море/АРХИВ

ВиК-Варна каза кои ремонти приключват и кои сега започват. Дейностите по водопровода на варненския булевард „Христо Смирненски” в отсечката  между улиците „Подвис” и „Мир” вече е приключил. Предстоят изпитания, след които участъкът с дължина един километър може да се асфалтира от общината, съобщи ръководителят на мащабния ВиК проект Сава Коев. Той обясни как ще продължи подмяната на инфраструктурата по булеварда.

„Предстои да започнем работа по следващия участък от „Мир” до Техническия университет. Имаме готовност да започнем работа в участъка от „Подвис” до Вятърна мелница. Материалите са закупени, като се чака от общината да разпишат временна организация на движението. Срокът за изпълнение на този участък е 3 месеца”.

ВиК приключва строителните дейности по част от улица „Прилеп” и улица „Цар Борис III” на входа на квартал „Виница”.

„В горната част на улица „Прилеп” от Вятърна мелница до „Патриарх Максим” водопроводът е изпълнен, като изпитанията му са днес. След това предстои следващата част от „Прилеп”, която трябва да е готова до 21 юли. На улица „Цар Борис III” е изградена 1,5 км канализация и отсечката също вече може да се асфалтира. В местността Ален Мак подмяната на водопроводите ще продължи до септември”, каза още Сава Коев, цитиран от "Дарик".

ВиК ще тегли заем от 24,6 млн. лева, с които ще бъдат индексирани договорите с изпълнителите на проекта. Дружеството ще вземе и кредит в размер на 1,2 млн. лева заради ремонта на водопровода, причинил през пролетта аварията на улица „Д-р Петър Скорчев” в квартал „Бриз”, заяви управителят на дружеството инж. Веселин Русев.

Загубите на ВиК са 60 %, като те са основно в селата в областта. Засега няма да има увеличение на цената на водата, каза още Русев. За миналата година дружеството отчита печалба от над 2 млн. лева. Приходите са се увеличили с над 21 млн. лева и са достигнали близо 94 млн. лева.

Коментари

опетков ( преди 9 месеца )
Няма по-нагли от тия. Нямало да има увеличение. Ама много сте щедри бе! Плащаме една от най-скъпите води при положение че не помпим водата. Крадат и с *** си тия.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна