Варна 10°
fallback
Новини Варна
15:51 | 8 юли 2023
Обновен: 21:42 | 14 май 2024

АПИ била виновна за задръстванията по пътя към курортите край Варна

Електробусите ще тръгнат в края на този месец, обеща Портних

По материала работи: Слав Велев

Кръпки на пътя предизвикаха огромни задръствани в петък по и бездруго затапения от неумели инфраструктурни решения път за курортните комплекси на север от Варна/Снимка: rns.bg

Кметът на Варна Иван Портних изрази и резерви към работата на АПИ които не са съгласували дейността си в града с кметската администрация, като за пример даде петъчния ден (7.08) в който от Областно пътно управление започнали ремонт на пътя за КК "Златни пясъци". "Първо започнаха да косят тревата в сутрешния час пик, а следобед направиха две кръпки от по два квадратни метра" - възмути се кметът пред Радио Варна и допълни, че с тези действия, които не са били съобщени никъде, са предизвикали километрични опашки. Във вторник той е поканил управителите на Областно пътно управление Варна на разговор, в който да обяснят своите действия, като обеща, на срещата да бъдат поканени и журналисти.

Електробусите ще тръгнат в края на този месец, каза Портних, като опроверга думите на управителя на ОП "Паркинги и синя зона", че експлоатацията им се отлага, заради изчакване на доставка на разпределителни устройства (КРУ) за подстанцията на енергото.

Автор на статията:
Слав Велев
варна Иван Портних ремонти новини път курорти интервю задръствания косене Радио Варна електробуси кръпки
1 коментара
fallback
fallback