IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новини Варна
15:20 | 11 юли 2023
Обновен: 02:14 | 28 април 2024

Оставиха в ареста млада жена и мъж от закопчаните при акцията срещу наркомафията във Варна

Пуснаха под гаранция арестуван с тях 43-годишен варненец

По материала работи: Слав Велев
Оставиха в ареста млада жена и мъж от закопчаните при акцията срещу наркомафията във Варна

Част от наркотиците, иззети при акцията/Снимка ОД на МВР

„Задържане под стража“ за 34-годишна жена и 46-годишен мъж, обвиняеми за държане на големи количества различни наркотици с цел разпространение, по искания на Окръжна прокуратура - Варна

34-годишната М.П. и 46-годишният В.Б. остават в ареста след уважени искания на Окръжна прокуратура – Варна. Двамата са обвинени за държане без надлежно разрешително с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. Във връзка с разследването са иззети големи количества забранени субстанции от различен вид, както и голяма сума пари.

Жената и мъжа са задържани при специализирана операция, проведена на територията на Варна от служители на ГДБОП и колегите им от областния град. В рамките на операцията са извършени общо тринадесет претърсвания на различни адреси в града и в няколко автомобила, извършени са два обиска. Иззетото количество наркотични вещества е голямо: 11 045,22 грама марихуана, 2404,85 грама кокаин, 1020,10 грама амфетамин, 435,01 грама метамфетамин и 16 таблетки екстази (5,5 грама). Иззети са също голяма сума пари – 289 485 лева и 3990 евро.

Обвиняемите бяха задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им пред съда за определяне на мерки за неотклонение спрямо тях. Окръжният съд във Варна определи най-тежката такава, а именно „задържане под стража“ както за жената, така и за мъжа. В.Б. вече бил осъждан за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК, като към настоящия момент е действал в рамките на изпитателния срок по предходното му осъждане.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна.

Във връзка с досъдебното производство 43-годишен мъж е привлечен към наказателна отговорност за държане на наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал.3, предл. 2, т. 1 от НК. На Л.Л. е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Работата по доказване и документиране на извършените престъпления продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна.

Коментари

Новини Варна