IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
12:00 | 12 юли 2023
Обновен: 22:32 | 26 април 2024

Хип-хоп фестивал събира Lil Pump и варненски звезди

Купонът започва в 19 ч. на 15-ти юли в района на Морската гара, входът е свободен

По материала работи: Слав Велев
Хип-хоп фестивал събира Lil Pump и варненски звезди

Нов хип-хоп фестивал ще събере на една сцена в морската столица американската сензация Lil Pump и варненски звезди на 15-ти юли, събота! Купонът започва в 19 ч. в района на Морската гара, входът е свободен!

През 2023 година се навършва половин век от раждането на хип-хоп културата в България, в която Варна има запазено място. За целта на сцената ще излязат 100 KILA, Dim4ou, Атанас Колев, DJ Dido D от Гумени глави, СЕКТА, УМА И ДУМА, MADMATIC, Явката ДЛГ, VICTORIA, Galina & Raya, KillaBee & Mista Future, както и много млади таланти, изпълняващи рап, трап, R‘n‘B, бийтбокс. С много настроение ще заредят публиката пет от най-големите варненски школи по хип-хоп и брейкденс, в които се обучават стотици деца и младежи - The Center World, Creators, Connection Crew, Crazy Force, Artistix Crew.

Кулминацията на вечерта ще бъде Lil Pump - изпълнител с милиарди гледания и слушания в различните интернет платформи за споделяне на музикално съдържание. Lil Pump през последните години се превърна в ярък представител на хип-хопа и едно от най-популярните имена сред младежката публика по цял свят, включително и у нас. Много от хитовете му са изпълнени съвместно с Мaluma, Gucci Mane, Kanye West, Lil Wayne и др. Номиниран е за редица награди на МТВ и Билборд - за „Най-добър млад артист“, „Най-излъчвана песен“. Един от най-големите му хитове „Gucci Gang” достига до номер 3 в Билборд Топ 100 и получава статут на пет пъти платинен сингъл, с над милиард и сто милиона гледания в YouTube. Новият му албум, трети поред, излезе през март 2023, част от който ще бъде представен на концерта във Варна. Водеща на събитието ще бъде NADIA. Организатор е Община Варна, със съдействието на MUZE.

Коментари

Новини Варна