IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
16:15 | 12 юли 2023
Обновен: 04:34 | 25 април 2024

Община Варна ремонтирa улици в "Добрева чешма"

Предстои стартиране на дейностите по ул. „Зевс“

По материала работи: Слав Велев
Община Варна ремонтирa улици в "Добрева чешма"

Снимка: Община Варна

Община Варна е подготвила проекти с издадени разрешения за строеж за основен ремонт на двете основни улици в селищното образувание „Добрева чешма“ – ул. „Зевс“ и ул. „Орфей“. Средствата са осигурени от общинския бюджет. За двата обекта има сключени договори с фирми изпълнители и открити строителни площадки за извършване на строително-ремонтните дейности, като по ул. „Орфей“ са започнали. Предстои стартиране на ремонта и на ул. „Зевс“, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна.

Проектът предвижда да бъде извършен основен ремонт на уличното платно,  реконструкция на водопровод, изграждане на пешеходни тротоари и поставяне на енергоефективно улично осветление.

СО Добрева чешма е селищното образование, за което са отпуснати най-много средства от бюджета на Община Варна от всички селищни образования.

През 2021 г. са осигурени 171 000 лв. за изграждане на техническа инфраструктура. С парите бе поставена трошенокаменна настилка по продължение на цялата ул. „Зевс“, по ул. „Орфей“ в обхват от ул. „Зевс“ до имот с ид. №10135.2042.40.

Коментари

Новини Варна