IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
14:40 | 24 юли 2023
Обновен: 18:39 | 6 май 2024

Данъчните затвориха популярна дискотека във Варна

Заведението на Морска гара е хванато чрез таен клиент да не издава фискални бонове

По материала работи: Слав Велев
Данъчните затвориха популярна дискотека във Варна

Снимка: Moreto.net   

Както вече ИА "Черно море" инфомира инспектори на НАП-Варна запечатаха заведение на Морска гара във Варна. Заведението е хванато да не издава фискални бонове чрез таен клиент. Били са издадени 66 служебни бележки, но не и фискални такива, съобщиха от ТД на НАП-Варна.

От началото на проверките с таен клиент това е първото запечатано заведение. Проверките ще продължат до началото на септември.

От заведението информираха, че не са издадени фискални бонове, тъй като е имало рожден ден, а служебните бележки били само за проследяване на наличностите и консумацията, предаде Moreto.net.

По думите им заповедта за затваряне на заведението в частта за предварителното изпълнение вече е обжалвана пред Административен съд Варна, който трябва да се произнесе още днес.

От НАП са категорични обаче, че е честа практика заведенията да се оправдават с "личен повод" за неиздаване на фискален бон.

Коментари

Новини Варна