IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
08:00 | 27 юли 2023
Обновен: 14:09 | 25 април 2024

Разследват апелативния прокурор на Варна за подкуп по сигнал на кмета Портних

Открили 49 000 евро и 20 000 лв. в служебната каса на Владимир Чавдаров

По материала работи: Слав Велев
Разследват апелативния прокурор на Варна за подкуп по сигнал на кмета Портних

Владимир Чавдаров/Снимка: Черно море/АРХИВ

В Софийска градска прокуратура са получени материали от КПКОНПИ, в които е приложен сигнал от кмета на Варна Иван Портних, за поискан и получен подкуп в особено големи размери от административния ръководител на Апелативна прокуратура – Варна – Владимир Чавдаров, съобщават от държавното обвинение.

Незабавно в СГП е образувано досъдебно производство, в рамките на което след получено разрешение от съдия от Софийски градски съд на 26.07.2023 г. на територията на гр. Варна са извършени действия по претърсване и изземвания от жилището и служебния кабинет на Владимир Чавдаров.

В хода на следствените действия в жилището на Чавдаров са открити 271 боеприпаси (бойни патрони с различен кабилър), съхранявани без надлежно разрешително. В служебната каса на магистрата в АП-Варна са намерени и иззети голяма сума пари – 49 хил. евро и 20 хил. лв. 

Събраните материали се докладват на наблюдаващия прокурор в СГП, който ще извърши преценка дали са налице предпоставките по чл. 219, ал. 1 от НПК за привличане на обвиняем.

Коментари

Новини Варна