IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
16:45 | 27 юли 2023
Обновен: 23:18 | 28 април 2024

Варна и дъждът... Наводнения, запушени шахти, паднали клони и задръствания

Времето отново ни свари неподготвени въпреки прогнозите

По материала работи: Слав Велев
Варна и дъждът... Наводнения, запушени шахти, паднали клони и задръствания

Бул. "Сливница" във Варна между двата големи търговски центъра/Снимка: Радио Варна

Времето отново ни свари неподготвени във Варна въпреки прогнозите на синоптиците. Дъждът, който от снощи вали напоително в морската столица, разкрива много от проблемите на градската инфраструктура. 

Наводнения, свлачища, запушени шахти, паднали клони и задръствания по пътищата съпътстват всеки по-проливен дъжд във Варна.

Допълнителен проблем се оказва и това, че целият град е разкопан и разкалян, а много от новоремонтираните обекти не издържат и най-скорошната проверка на времето. 

Пример за това е прясно асфалтираната ул. "Св. Климент" - на кръстовището с "Шишковата градинка". Там шахтата не поема въобще дъждовната вода, а локвата до нея е огромна.

Същата е ситуацията с новоизградения канал на ул. "Орел" в "Аспарухово" след трагедията в квартала от 2014 година.

Клон от дърво паднал в центъра на града тази сутрин в градинката до Катедралния храм "Успение Богородично", в близост до подлеза до църквата.

Огромни задръствания се образуваха по основните пътни артерии в града, а по бул. "Левски" и "Княз Борис" се образуваха традиционните аквапланинги. Километрично задръстване се образува и по булевардите "Сливница" и "Владислав" заради новите кръгови кръстовища с бул. "Левски". Същата бе ситуацията и на "крайезерния път".

Коментари

анонимен ( преди 8 месеца )
rate down comment 2 rate up comment 0
hellibg ( преди 8 месеца )
Кметът Портних трябва да си ходи!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 0
Новини Варна