IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
16:00 | 28 юли 2023
Обновен: 21:19 | 1 май 2024

Турист пропищя от варненската "синя зона": Това го няма никъде в Европа

Емил Молиторис от Словакия посещава морската столица от 1983 г. насам

По материала работи: Слав Велев
Турист пропищя от варненската "синя зона": Това го няма никъде в Европа

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Чужденец пропищя от варненската "синя зона". Това го няма никъде по света, твърди Емил Молиторис от Словакия, който посещава морската столица от 1983 г. насам.

"Колата ми е на паркинг във Варна от 09:00 до 12:00 ч. Това е такса за 3 часа паркиране, дори да искам да платя в 12.00 - 12.30, приложението ми казва, че мога да платя до 12.31. Днес в 12:27 ч. ми поставиха скоба на колата. След като се обадих на диспечера, ми казаха да платя и след това да се оплача. Чувствам се наранен, защото град Варна наруши собствените си правила. От 3 години паркирам във Варна на "синя зона" и сега за първи път се случва така", разказва пред ИА "Черно море" Емил Молиторис.

"Дежурният дойде на място и ме принуди да платя за целия ден. Заминавам днес в 17.00 за летището със семейството си, а трябва да плащам за цял ден според инструкциите на оператора. Можеш ли да ми помогнеш? Колата е блокирана на улица "Цар Борис I" номер 101, обръща се той към нас.

Дейността на ОП „Паркинги и синя зона“ е определена с Наредба за организация на движението на територията на община Варна /НОДТОВ/ . Тя включва правилата, ограниченията и забраните, свързани с организацията на движението и паркирането на пътни превозни средства /ППС/ на територията на община Варна.

Работно време на "синята зона" във Варна е от 9:00 до 20:00 часа от понеделник до неделя. Максималната продължителност на паркиране е до 3 /три/ часа. От сравнително скоро има и възможността за целодневен престой, като стойността за тази услуга е 16 лева.

"Ще уведомя и нашата туристическа агенция за това, за да се подготвят туристите за тези проблеми, които имаме с паркирането във Варна", заканва се той въпреки правилата. "Ходя на 21-дневни пътувания из Европа и ако във всеки град има плащане чрез приложение като Варна, без възможност за закупуване на талон за паркиране, ще полудея с 21 града /Падуа, Лурд, Барселона и др./ и няма да имам нищо от ваканцията. Тази година съм бил тук за 35-и път от 1983 г. насам и съм разочарован от този проблем. Представете си, аз съм в музей и след 3 часа тичам до колата си, за да паркирам отново. Европейска рядкост. В Европа няма такова нещо, само тук. Нечия алчност усложнява живота на туристите. Опитайте се да сте на 60 години и да се справите с паркирането в Падуа като във Варна? И на следващия ден същото в друг град? Несериозно и скандално решение за паркиране на туристи. Само БГ SIM карта и приложение, нужда от интернет и мобилни умения. Не всеки турист го има и оправданието, че това са правилата е несъстоятелно. Искам да стоя във Варна на плажа 5 часа и трябва да плащам От 9.00 - 20.00... Няма да обеднея ако платя, но е несериозно...", завършва коментара си той.

Коментари

Новини Варна