IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
16:45 | 3 август 2023
Обновен: 10:16 | 1 май 2024

Варна, Париж, Генуа, Никозия, Малага и др. ще се обучават заедно на туризъм

Бюджетът на проекта е малко над 1,6 млн. лева, като близо 140 000 лева от тях са за морската столица на България

По материала работи: Слав Велев
Варна, Париж, Генуа, Никозия, Малага и др. ще се обучават заедно на туризъм

Заседание на ПК "Европейски въпроси и международно сътрудничество"/Снимка: Общински съвет - Варна

Варна може да си сътрудничи с туристически градове от седем европейски държави по програмата URBACT IV 2021-2027, допринасяща за сближаване на общините чрез взаимно обучение. Съветниците от комисията по европейски въпроси и международно сътрудничество дадоха съгласието си общината да участва като партньор в проекта „Cities after dark”, насочен към икономиката и управлението на градовете нощно време. Останалите участници са Генуа, Будва, Талин, Париж, Пирея, Никозия, Малага и Брага в Португалия като водеща община.

В рамките на проекта партньорите ще разгледат различните модели на управление през нощта в големите и средните градове в Европа и по света и на базата на техния опит ще разработят иновативни решения. Пандемията от COVID-19 имаше отрицателно въздействие върху нощните дейности и градовете трябва да изготвят интегрирани стратегии за справяне на икономическите, социалните и екологичните предизвикателства, свързани с тъмната част на денонощието, което може да бъде лост за растеж и възстановяване.

Бюджетът на проекта е малко над 1,6 млн. лева, като за Варна е близо 140 000 лева. От тях 80% са безвъзмездна финансова помощ, а останалите 20% - съфинансиране, като 15% се поемат от държавата. 5% от бюджета е за сметка на Община Варна, като средствата от почти 7 хил. лева са разпределени за период от 2,5 години след одобрение на проекта.

Продължителността е 30 месеца, като се очаква дейностите по него да започнат съвсем скоро.

Коментари

89g11g23g nlo ( преди 8 месеца )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна