IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
12:20 | 4 август 2023
Обновен: 22:39 | 27 април 2024

Увеличиха присъдата на мъж, убил човек в спор за цигара край Варна

Подсъдимият ще трябва да плати 80 000 лева на майката на убития и 40 000 лева на неговата сестра

По материала работи: Слав Велев
Увеличиха присъдата на мъж, убил човек в спор за цигара край Варна

Апелативният съд  във Варна уважи подаден от Окръжната прокуратура протест срещу размера на наказанието на осъден за убийство с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. Присъдата на 41-годишния Д.Д., който беше осъден на 15 години „лишаване от свобода“ при строг режим, беше увеличена на 17 години „лишаване от свобода“ при строг режим,  в който смисъл пледира и прокурорът от Апелативната прокуратура.

Въззивният съд потвърди присъдата на първоинстанционния по отношение на частично уважените граждански искове на пострадалите близки на жертвата. Подсъдимият ще трябва да плати 80 000 лева на майката на убития и 40 000 лева на неговата сестра, като обезщетение за нанесените неимуществени вреди, в следствие на престъплението, ведно със законните лихви от датата на деянието.

Престъплението било извършено на 17 май 2020 година. След като се черпил с приятели през деня, подсъдимият Д.Д. решил да пренощува в постройка до кошарата на баща си в гората на село Горен Чифлик. Там нощувал и 38-годишният пастир, който станал жертва на жестокото престъпление.

Двамата мъже се засекли до постройката, като пастирът поискал цигари от сина на своя работодател. Той отказал да му даде и според обясненията му, след отказа служителят на баща му го наругал. Това ядосало много Д.Д., който реагирал агресивно и започнал да бие 38-годишния мъж с дъска, а после нанесъл удари с крака и ръце на вече падналия на земята пастир. След побоя обвиняемият се прибрал в бараката и заспал. По-късно повикал спешна помощ. Лекарите установили смъртта на 38-годишния пастир, който имал кръвонасядания по ръцете и тялото от побоя.

Д.Д. бил привлечен в качеството му на обвиняем за престъпление по чл.116, ал.1, т.6, пр.2 и пр.3 във връзка с чл.115 от НК. Съдът му е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

Коментари

Дей ( преди 8 месеца )
Kateliv, връчвам ти не медал, а купа за най-голям *** в България
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Kateliev ( преди 8 месеца )
Показали са нагледно на пастира колко смъртоносно може да е пристрастяването към тютюна. Диди вместо да го съдят, да му дадат медал. При това пастирът Мемед явно е остатък от еничарския окупационен корпус.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 3 rate up comment 2
Новини Варна