IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
16:30 | 4 август 2023
Обновен: 15:24 | 27 април 2024

Увеличават заплатите в „Градски транспорт“ - Варна

Актуализираният размер ще се начислява от 1 септември

По материала работи: Слав Велев
Увеличават заплатите в „Градски транспорт“ - Варна

Кметът на Варна Иван Портних, Пламен Димитров, президент на КНСБ и председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов (от ляво надясно)/Снимка: Община Варна

Потвърдихме категорично ангажимента за увеличение на възнагражденията на работещите в общинската фирма „Градски транспорт“ от 1 септември със 130 лева, така както направихме от 1 март, съобщи кметът на Варна Иван Портних след среща с Пламен Димитров, президент на КНСБ. На нея присъстваха представители на синдикалната организация и председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов. Въпреки че и миналата, и тази година все още нямаме бюджет, се опитваме в максимална степен да изпълняваме социалните ангажименти на общината, допълни кметът. 

По време на разговорите стана ясно, че ще се вземат мерки за подобряване на работата по сервизната дейности на автобусите и доставянето на резервни части. Във връзка с недостига на шофьори, ще се работи по механизъм за стимулиране набирането на кадри. Кметът припомни, че се очаква пускането на новите електробуси, с което ще завърши в максимална степен обновяването на автобуския парк на градския транспорт. Работи се по инсталирането на новите валидатори, които ще позволят плащане с банкова карта, като целта е хартиените билети да останат в миналото, каза Иван Портних. Той благодари за конструктивното отношение на КНСБ и посочи, че съвместно в годините назад са решавани заедно редица текущи въпроси и проблеми.

Пламен Димитров съобщи, че ще настоява заплатите на служителите в градския транспорт да бъдат повишени и през 2024 година, като разговорите по темата започват веднага след изборите. 

Той припомни, че КНСБ подписа споразумение за партньорство с Община Варна през 2019 г. и в средата на септември двете страни ще направят обсъждане на поетите и изпълнени ангажименти.

Коментари

Новини Варна