IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
15:00 | 10 август 2023
Обновен: 22:59 | 4 май 2024

Портних уволнил дисциплинарно Бузев (ВИДЕО)

Отстраненият главен архитект няма да бъде върнат на работа, заяви кметът 

По материала работи: Слав Велев
Портних уволнил дисциплинарно Бузев (ВИДЕО)

Иван Портних и Виктор Бузев (вдясно)/Снимка: Община Варна/АРХИВ

Бившият главен архитект на Варна Виктор Бузев, който бе отстранен от длъжност през април, миналата седмица е бил уволнен дисциплинарно. Това заяви кметът на морския град Иван Портних, който коментира отменена от съда заповед за отстраняването на Бузев. 

„Решението на съда касае само заповедта за временното отстраняване на Виктор Бузев като главен архитект. То не е окончателно и ще бъде обжалвано пред Върховния административен съд. Това не означава, че Бузев е възстановен на работа, защото от 3 август той е дисциплинарно уволнен”, предаде "Дарик".

 

Портних отклони въпросите дали му е бил искан подкуп от апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Кметът добави, че не може да коментира темата. 

Община Варна има готовност да дофинансира ремонта на физкултурния салон на училище „Найден Геров”. Засега обаче не е получен отговор от министерството на спорта, което е възложител на строителните дейности. Сградата е почти готова, като остават довършителни работи, каза още Портних. 

Коментари

Новини Варна