IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
13:00 | 13 август 2023
Обновен: 23:41 | 1 май 2024

Пътят за “Виница” лъсна за Празника на Варна

Официалната дата за отваряне на новоремонтираната отсечка от ул. "Цар Борис III" е 15 август (вторник)

По материала работи: Слав Велев
Пътят за “Виница” лъсна за Празника на Варна

Снимка: Facebook / Tural Agush

Община Варна е готова с ремонта на пътя за квартал “Виница”. Във връзка с полагане на износващ слой на асфалтовата настилка по ул. „Цар Борис III“ в отсечката - от светофара с бул. „Осми Приморски полк“ до входа на кв. "Виница" и днес (13 август, неделя) от 8.00 до 17.30 ч. отсечката e изцяло затворена за движение на пътно-превозни средства.

От двете страни има полицейски патрули.

Официалната дата за отваряне на пътя е вторник – 15 август.

Ремонтът продължи с месеци и предизвика масови задръствания в и без това задръстения от трафик град. Пътуването по пътя за курортните комплекси също се превърна в още по-голямо мъчение за жителите и гостите на Варна. Именно от там бе изнесен целият трафик към един от най-населените варненски квартали. В същото време неудачните инфраструктурни решения по бившия скоростен път, реализирани през годините от Община Варна със съдействието на АПИ създават ежедневни задръствания в двете посоки на пътуване по бул. "Княз Борис I", по който преминава и целият трафик от Румъния в посока Южното Черноморие.

Коментари

анонимен ( преди 8 месеца )
Да махнат светофара на Гуцанов и двете кръгови! Искаме си стария път!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 3
Новини Варна