IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
14:40 | 8 май 2023
Обновен: 03:17 | 28 март 2024

Във "Виница" роптаят срещу строителите на ВиК проекта

Жители на варненския квартал се жалват от труден достъп до домовете си

По материала работи: Слав Велев
Във "Виница" роптаят срещу строителите на ВиК проекта

Снимка: Община Варна/АРХИВ

Жители на варненския квартал "Виница" недоволстват от начина по който се осъществява реализацията на ВиК проекта в района. Те се оплакват от мудната работа на изпълнителите, заради която е затворен главния път за селищното образование.

Те недоволстват и че е ограничен достъпа до домовете им заради прокопаването на канализация.  Ясен Христов и Павел Стойков живеят на улица "Димитър Манчев". От близо месец от ВИК са започнали изграждането на канализацията по мащабния проект, обхващащ много местности във Варна. Работниците обаче са разкопали улицата до невъзможност за преминаване и са се оттеглили към друг обект, обходната улица, която е без име, не е подготвена за преминаване на колите, има изсипан само малко чакъл, разказват двамата жители на Виница.

По думи на недоволните на обекта се работи с големи паузи, предаде Радио Варна. Потърпевши изразиха съмнение, че срокът, който устно са им дали за завършването на улицата, ще се проточи. 

Чуйте повече в репортажа на Даниела Стойнова ТУК

Коментари

Запознат ( преди 8 месеца )
ВиК излезе от обекта още през април, в момента тече проект на община Варна.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна