IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
16:45 | 12 септември 2023
Обновен: 14:49 | 27 април 2024

Осъдиха варненец, заплашил бившата си съпруга с убийство

42-годишният мъж бе признат за виновен и по неизпълнение на заповед за защита

По материала работи: Слав Велев
Осъдиха варненец, заплашил бившата си съпруга с убийство

42-годишен мъж бе осъден за закана с убийство и неизпълнение на заповед за защита във Варна.

Подсъдимият беше признат за виновен по повдигнато спрямо него обвинение в две престъпления - за отправени закани с убийство към бившата му съпруга, както и за неизпълнение на съдебна заповед за защита от домашно насилие. Деянията са осъществени при условия на продължавано престъпление.

След раздялата на двойката, пострадалата жена заживяла на квартира с децата, като подсъдимият понякога посещавал жилището и поддържал контакт с тях. В периода от 21 ноември 2021 г. до 1-ви юли миналата година, 42-годишният мъж на два пъти отправил към бившата си съпруга закани с убийство и груби заплахи с телесни наранявания,  които биха могли да възбудят основателен страх за осъществяването им.

Отделно от това, подсъдимият не се съобразил с постановените от съда мерки в издадената през м. декември 2021 г. заповед за защита, с която бил задължен да се въздържа от актове на домашно насилие и да не доближава на по-малко от 15 метра бившата си съпруга и нейното жилище за срок от 12 месеца. Въпреки наличието на влязла в сила заповед за защита от домашно насилие, в периода от 07.03.2022г. до 01.07.2022г., на четири отделни дати, при условия на продължавано престъпление,  той не изпълнил разпореденото в заповедта.

По силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение с признание на вината, за всяко от деянията бяха определени отделни наказания. 42-годишният мъж трябва да изтърпи общо наказание в размера на най-тежкото от тях – 8 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което бе отложено с изпитателен срок от 3 години.

В тежест на подсъдимия са направените по делото разноски.

Коментари

анонимен ( преди 7 месеца )
Екстра. Условна присъда. За доказан бияч на жени. Ясно е, че ще продължи в същия дух.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Дед Колю ( преди 7 месеца )
rate down comment 0 rate up comment 0
Дед Колю ( преди 7 месеца )
Абе кой ти съобразява с "разпореждане " на някакъв чилийски "съд"?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна