IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
11:40 | 19 септември 2023
Обновен: 09:43 | 28 април 2024

Започва кампания „Безопасни улици“ във Варна

Над 3200 първокласници ще получат светлоотразителни гривни, помагала и книгоразделители с послание

По материала работи: Слав Велев
Започва кампания „Безопасни улици“ във Варна

Над 3200 първокласници от Варна ще получат бележници "Спазваме правилата заедно", светлоотразителни гривни и книгоразделители с послание „Аз внимавам на пътя!“. Помагалата са разработени в рамките на кампания „Безопасни улици“ и са подходящи за часа на класа. Те ще бъдат раздадени от 25 до 29 септември. Инициативата се реализира от дирекция „Превенции“ към Община Варна, Общинската и Местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и ОД на МВР.

Кампанията "Безопасни улици" предвижда организиране на срещи на ученици от началния курс с инспектори от Детска педагогическа стая, полицейски инспектори и инспектори от сектор „Пътна полиция“, които ще ги запознаят с работата, която вършат, ще има и различни демонстрации. За по-големите ученици - V-VII клас, е разработена презентация-викторина за безопасно движение по пътищата, която е част от кампания "Ваканция, здравей! Да играем безопасно!". Викторината е в помощ на класните ръководители  при провеждане на часовете за безопасно движение. Тя е разработена от Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и сектор "Пътна полиция".

Коментари

Новини Варна