IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
14:20 | 24 септември 2023
Обновен: 16:36 | 27 април 2024

Кметът на Варна инспектира ремонта на клиниката по урология в "Окръжна болница"

Общинският съвет отпусна пари за обновяване на базата и закупуването на модерна и нова техника

По материала работи: Слав Велев
Кметът на Варна инспектира ремонта на клиниката по урология в "Окръжна болница"

Снимка: МБАЛ "Св. Анна"

Кметът на Варна Иван Портних ще направи оглед на ремонта на клиниката по урология в МБАЛ "Св. Анна" в 10 ч. в понеделник (25 септември).  Местната власт осигури средства в бюджет 2023 г., с решение на ОбС, за обновяване на клиниката и за закупуване на урологична рентгенова система.
Място: МБАЛ "Св. Анна", Клиника по урология

450 хил. лева от общинския бюджет са предоставени МБАЛ „Св. Анна – Варна“. С 350 хил. лева от тях се извърши ремонт на фасадите на Хирургичния блок към лечебното заведение, а с останалата част е купена медицинска апаратура.

Ремонтните дейности бяха наложителни заради все по-интензивно рушащата се външна мазилка и реалната опасност от нараняване на хора вследствие падащи части от фасадата. Със собствени средства на болницата е направен ремонт на източната част.

100 хил. лева са инвестирани в апаратура за Клиниката по урология. С тях е купен „Холмиум“ лазер за извършване на литотрипсия на камъни, с какъвто лечебното заведение не разполага.

Нужната сума за обновяване на базата и закупуването на модерна и нова техника е на обща стойност 756 хил. лева.

Съветниците решиха  предоставените от бюджета на Община Варна средства за МБАЛ „Св. Анна“ за капиталови разходи да се отразят като увеличение в капитала на болницата.

Коментари

Новини Варна