IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
11:45 | 27 септември 2023
Обновен: 17:35 | 25 април 2024

Обвинен в наркоразпространение продължава да търка наровете във варненския арест

Андреян Й. е обвинен, че е разпространил на друго лице 0.55 грама метаамфетамин

По материала работи: Слав Велев
Обвинен в наркоразпространение продължава да търка наровете във варненския арест

Варненският апелативен съд отказа да уважи жалбата срещу задържането под стража на обвиняем в разпространение и държане на наркотици с цел разпространение.

Андреян Й. е бил задържан от полицията на 23 юли при проведена специализирана операция. Обвинен е, че е разпространил на друго лице 0.55 грама метаамфетамин. От дома на 34-годишния мъж били иззети 18.52 грама метаамфетамин и различни видове прекурсори. Установени са негови предходни прояви, свързани с наркоразпространение. Осъждан е неколкократно. Преди седмица той е поискал от Окръжен съд – Варна да измени първоначално взетата мярка за неотклонение. Първата инстанция е отказала, а жалбата срещу определението й инициира настоящото производство. С оглед оплакванията на обвиняемия от условията в следствения арест, въззивният съд служебно изиска информация и приобщи към делото писмени документи в тази насока.

Според защитата, домашният арест би изпълнил целите на закона, а по мнение на прокурора общественият интерес трябва да надделее над личния.

Обстоятелствата от задържането на Андреян Й. до момента не са претърпели промени, които да обуславят изменение на мярката му за процесуална принуда, заключи съдебният състав. Материалите по делото показват съпричастността му към две обвинения за тежки умишлени престъпления – държане с цел разпространение и разпространение на високорискови вещества. И към настоящия момент не е разколебана опасността при по-лека мярка обвиняемият да извърши престъпление. Водещо за апелативната инстанция е съдебното минало на Адреян Й. От свидетелството за съдимост се установява негова трайна връзка с високорисковите наркотични вещества. Изминалият период от първоначалното задържане в сегашното производство не е с такава продължителност, която да гарантира, че той отново няма да търси и набавя забранени субстанции.

От събраните от Апелативен съд - Варна данни не се установи оплакванията от условията в ареста да са основателни.

Съдебният акт, с който въззивната инстанция потвърди определението на Варненския окръжен съд, с което е отказано изменение на мярката за неотклонение на Андреян Й., не подлежи на обжалване.

 

Коментари

Новини Варна