IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
11:20 | 1 октомври 2023
Обновен: 07:15 | 26 април 2024

Купуват медицински хеликоптер с капачки и стотинки от Варна

Благотворителната кампания „Аз Вярвам и Помагам” си постави нова цел

По материала работи: Слав Велев
Купуват медицински хеликоптер с капачки и стотинки от Варна

Владислав Николов по време на вчерашното събитие пред Катедралата/Снимка: „Аз Вярвам и Помагам”

Поредното мащабно събитие за събиране на капачки и стотинки във Варна премина при много голям голям успех. То се проведе тази събота пред Катедралата.

Тепърва ще стават ясни резултатите от поредната акция, организирана от сдружението „Аз Вярвам и Помагам”, които стоят зад едноименната благотворителна кампания. Ясна е обаче следващата голяма цел – закупуване на медицински хеликоптер. Това обяви председателят на сдружението Владислав Николов във Фейсбук.

„Започнах всичко това с 6 капачки, които събрах в шепата си в Морската градина преди 8 години... след това последва даряването на първа апаратура за бебета... втора апаратура .... трета апаратура .... 22-ра апаратура .... първата за Варна детска линейка за бебета... Първият в България мобилен пункт за кръводаряване....

Време ни е за медицински хеликоптер! Вярвам го! Време е и Вие да го повярвате и да го направим!“, написа Николов в социалните мрежи.

Целта на „Аз Вярвам и Помагам” тази година бе осигуряване на 500 хиляди лева, голяма част от които вече са налице. В резултат бяха закупени първата за Варна специализирана детска линейка и първият в България мобилен пункт за кръводаряване, припомня "Дарик". Предстои осигуряване и на детска неонатална линейка, като средствата са осигурени изцяло от предадените капачки, стотинки и парични дарения от граждани и фирми.

Коментари

Кольо ( преди 6 месеца )
rate down comment 0 rate up comment 2
Новини Варна