IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
10:20 | 9 октомври 2023
Обновен: 11:21 | 27 април 2024

Спипаха двама младежи, счупили вратата на асансьор на пасарелка в "Аспарухово"

Установили ги благодарение на камерите, монтирани в района

По материала работи: Слав Велев
Спипаха двама младежи, счупили вратата на асансьор на пасарелка в "Аспарухово"

Ученик от 6 клас и непълнолетен младеж, известен на полицията са разкрити от служители на Четвърто РУ, след подаден сигнал за увреждане на асансьорна врата на пасарелка във варненския квартал "Аспарухово", минути след получаване на жалбата. По първоначални данни, рано сутринта в петък, двамата младежи са извършили увреждането и благодарение на поставеното видеонаблюдение от дарители и светкавичните действия на служителите на реда, нарушителите са били установени.

След приключване на проверката, материалите по образувания заявителски материал, ще бъдат изправени на Районна прокуратура, с мнение за налагане на възпитателни мерки по ЗБППМН / Закон за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни/. За стореното, непълнолетните ще бъдат заведени на отчет в Детска педагогическа стая.

Същите могат да се подведат да отговарят по Чл. 216. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) Който унищожи или повреди противозаконно чужда движима или недвижима вещ, се наказва с лишаване от свобода до пет години.

 

Коментари

СЪВЕТ ( преди 6 месеца )
Когато не става с добро става с криво дърво
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
анонимен ( преди 6 месеца )
А какво ще се случи с виновните?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна