IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
08:15 | 14 октомври 2023
Обновен: 16:03 | 7 май 2024

Времето във Варна на 14 октомври 2023

Слънчев и топъл уикенд, рязко застудяване в началото на следващата седмица

По материала работи: Слав Велев
Времето във Варна на 14 октомври 2023

Днес във Варна и по Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 20° и 23°. Температурата на морската вода е 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

На 14 октомври слънцето във Варна изгрява в 7:20 часа и залязва в 18:28 часа. Продължителността на деня е 11 часа и 8 минути. Фазата на луната е новолуние.

Във Варна най-високата температура на днешния ден /29.1°/е измерена през 1928 година, а най-ниската /1.8°/ през 1959 година.

Напредването на есента ни предлага два приветливи, слънчеви, топли и тихи почивни дни. Има условия за мъгли сутрин в ниските райони и около водоемите – в неделя те ще са на повече места в източната половина на страната. Призори и в събота, и в неделя температурите ще са между 8 и 13 градуса, следобед – в интервала 23-28 градуса.

Втората половина на месеца обаче ще започне с осезаемо застудяване. Със силни северозападни ветрове добре очертан студен атмосферен фронт ще понижи температурите до обичайните октомврийски нива. Поривите на вятъра ще се усилят още в неделя привечер със скорост до 80-90 километра в час.

В понеделник валежите в хода на денонощието ще са краткотрайни и ще преминат от северозапад на югоизток почти над цялата страна. Дневните температури в първия ден на предстоящата седмица ще са от 15 до 20 градуса.

Валежи ще има и във вторник, покрай преминаването на циклон в Средиземноморието. Сряда, четвъртък и петък ще са с променлива, често и на много места значителна облачност, но без съществени валежи. Около следващите почивни дни ще се оформи още един средиземноморски циклон с валежи.

Дневните температури в хода на седмицата ще се повишават, по-чувствително от четвъртък нататък, когато отново ще гонят почти летни стойности до 28-29 градуса.

Коментари

Новини Варна