IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
12:40 | 18 октомври 2023
Обновен: 18:24 | 28 април 2024

Фондация „Св. св. Константин и Елена” стартира традиционната си благотворителна кампания "Изкуство за деца в нужда"

От 18 октомври до 6 декември произведенията са изложени в арт-пространството на хотел „Азалия“, могат да бъдат откупени и онлайн

По материала работи: Слав Велев
Фондация „Св. св. Константин и Елена” стартира традиционната си благотворителна кампания "Изкуство за деца в нужда"

За 15-та поредна година в деня на св. Лука – професионалния ден на художниците Фондация „Св. св. Константин и Елена” стартира своята традиционна благотворителна кампания за разпродажба на произведения на изкуството в помощ на децата в неравностойно социално положение от ЦНСТ "Другарче” и ЦНСТ „Изгрев“, гр. Варна, както и Помощно училище с интернат „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Кривня.

Част от изложените творби през тази кампания ще бъдат картините създадени от талантливите художници взели участие в VI ПЛЕНЕР "Докосване до природата".

От 18 октомври до 6 декември произведенията са изложени в арт-пространството на хотел „Азалия“, а също могат да бъдат откупени онлайн на https://foundation.bg/art-donation или във Facebook. В периода от 7 декември до края на януари в Галерия „Графит“, Варна ще се състои груповата изложба на творбите.

В полза на деца в риск се приемат и парични дарения:

Фондация „Св. св. Константин и Елена“

Централна кооперативна банка – клон Варна

BIC CECBBGSF

IBAN BG32CECB979010B0548500

Средствата от продажбата на произведенията и постъпилите парични дарения през тази кампания ще бъдат предоставени за ремонтни дейности по облагородяване на жилищните пространства, необходими за пълноценното развитие на децата и юношите.

Коментари

Новини Варна