IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
14:00 | 18 октомври 2023
Обновен: 13:47 | 29 април 2024

Във Варна стартира Националната превантивна програма „Предпазване на младите хора от престъпления“

В лекционния курс по инициативата са включени ученици от 12-и клас, на няколко варненски професионални гимназии

По материала работи: Слав Велев
Във Варна стартира Националната превантивна програма „Предпазване на младите хора от престъпления“

Снимка: ПГКМКС „Акад. Бл. Сендов“ – Варна

Във Варна стартира  Националната превантивна  програма „Предпазване на младите хора от престъпления“. Тя е разработена по инициатива на МВР и се реализира в партньорство с РУО, МКБТХ и ОСНВ. Заложените цели са информиране и предпазване на младите хора от престъпления, като основните акценти са:

- превенция на трафика на хора; на употреба на наркотични вещества;

- на престъпленията против собствеността, както и на престъпления чрез виктимизация с използване на информационно-комуникационни технологии.

През учебната 2023/2024г. в  лекционния курс по инициативата, ще бъдат включени ученици от 12-и клас, на няколко варненски професионални гимназии.

На 16 и 17 октомври 2023г. се проведоха първите информационни сесии с дванадесетокласници от ПГГСД „Николай Хайтов“, ПГСАГ „Васил Левски“  и ПГТМД – Варна. Темите, включени в програмата се презентираха от служители от ОКП при ОД МВР Варна, секретарите на Местната комисия за борба с трафика на хора /МКБТХ/ и на Общинския съвет по наркотичните вещества  /ОСНВ/ при община Варна.

На 26.10.2023г. пред зрелостниците от ПТГ – Варна, от служители на отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП, ще бъде представена темата „Превенция на престъпления и виктимизация с използване на информационни и комуникационни технологии“.

Коментари

Новини Варна