IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
16:00 | 18 октомври 2023
Обновен: 07:40 | 30 април 2024

Обсъждат съвременното изкуство на среща-дискусия във Варна

Тя ще се проведе на 20 октомври от 18:00 в Градската художествена галерия

По материала работи: Слав Велев
Обсъждат съвременното изкуство на среща-дискусия във Варна

Снимка: Община Варна

Среща-дискусия на тема „Варна в авангарда на процесите – нови художествени практики от края на 1970-те и началото на 1980-те години" ще се проведе на 20 октомври, петък, от 18:00 в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“. Организатор на събитието е дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна, в партньорство с галерията.

Срещата ще бъде посветена на визуалните изкуства от края на миналия век, и по-точно, на генезиса на новите художествени практики в нашия град. Участници ще бъдат художници, пряко участвали в тези процеси – Владимир Иванов, Веселин Димов, Цветан Кръстев, Димитър Трайчев, Ангел Ангелов и други. Водещ ще бъде Ирена Димитрова – старши експерт „Съвременно изкуство и галерии“ в дирекция „Култура и духовно развитие“. Поканени на събитието са всички професионалисти и почитатели на изобразителното изкуство. Това е първото  от поредица събития, посветени на град Варна и съвременното изкуство в морската столица.

Коментари

11g 23g 89g nlo ( преди 6 месеца )
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна