IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
16:00 | 23 октомври 2023
Обновен: 12:12 | 27 април 2024

1000 лв. глоба за варненец, блъснал пешеходка на заден ход

При инцидента жената счупила китката си

По материала работи: Слав Велев
1000 лв. глоба за варненец, блъснал пешеходка на заден ход

57-годишен водач беше признат за виновен в това, че на 24 януари тази година, при управление на лек автомобил във Варна, нарушил правилата за движение по пътищата, като при маневра за движение на заден ход не забелязал пешеходка, предприела в този момент пресичане на пътното платно непосредствено зад автомобила му. По този начин, по непредпазливост причинил средна телесна повреда на пешеходката, изразяваща се в счупване на кост на ръката в областта на китката, обусловило трайно затруднение в движенията на крайника за период от около 3-4 месеца.

Подсъдимият е правоспособен водач с чисто съдебно минало. Взетата му кръвна проба за алкохол и наркотици е отрицателна. Деянието е извършено по непредпазливост, като непосредствено след инцидента 57-годишният мъж е закарал пострадалата до спешния център и е направил всичко зависещо от него за оказване на помощ. Районен съд – Варна го призна за виновен за извършеното престъпление по чл. 343 А, ал. 1 от Наказателния кодекс. По внесено от прокуратурата постановление и направено предложение той да бъде освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказание, съдът му наложи глоба в размер на 1000 лева. Направените разноски по делото за близо 1000 лева също са в тежест на подсъдимия. Решението на съда подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Коментари

Новини Варна