IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
10:00 | 2 ноември 2023
Обновен: 11:41 | 27 април 2024

Във Варна: Чакаме официален SMS от BG-ALERT на 16 ноември

Тестване на системата в четвъртък ще се проведе на териториите на областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен

По материала работи: Слав Велев
Във Варна: Чакаме официален SMS от BG-ALERT на 16 ноември

Снимка: bg-alert.bg

Официално тестовете на системата за ранно предупреждение BG-ALERT започват на 7 ноември от Габрово. На 16.11.2023 г. (четвъртък) ще се проведе тест на системата BG-ALERT на територията на области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. В продължение на половин час от 12:00 до 12:30 ч. ще бъде излъчвано съобщение, съдържащо текст на български и английски език.

Получаването на съобщението на мобилното устройство се очаква да бъде еднократно и съпроводено от специфичен звук и вибрация, дори при активиран тих (безшумен) режим.

При различни версии на операционната система на телефона, заглавието на съобщението може да бъде различно - "BG-ALERT: Внимание опасност!", "BG-ALERT: Emergency Aalert!", "Сигнал от президента", "Presidential alert".

Припомняме, снощи стотици хиляди българи, абонати на vivacom, получиха на телефоните си съобщение за опасност, което обаче се оказа че е тест.

От МВР се извиниха, че съобщението не е координирано с МВР и не е свързано с конкретно тревожно събитие.

Коментари

Новини Варна