IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
09:00 | 10 ноември 2023
Обновен: 03:40 | 29 април 2024

Славена Точева каза защо напусна парламента

Решението й било лично, продиктувано от загубата на ГЕРБ на местните избори във Варна

По материала работи: Слав Велев
Славена Точева каза защо напусна парламента

Славена Точева/Снимка: личен архив, Фейсбук

Варненският депутат от ГЕРБ Славена Точева обясни защо е подала оставка като народен представител. С пост във фейсбук профила си Точева заявява, че „достойната позиция е да бъде поета политическа отговорност за загубата на местните избори във Варна” и това е изцяло нейно решение.  

„Стоях твърдо зад кандидатурата на Иван Портних и смятам, че той беше правилният избор за кмет. Този изборен резултат не е отражение на доверието на варненци, а е следствие от създадената нова сглобка във Варна и оказания огромен корпоративен натиск над гражданите”, отбелязва младият политик.

В началото на декември Славена Точева ще навърши 33 години. Въпреки младата си възраст, тя успя да запише участие в пет поредни Народни събрания.

Депутатът от ГЕРБ Славена Точева е подала оставка като народен представител, потвърдиха за Дарик от пресцентъра на Народното събрание.

Тончева бе избрана за депутат от Варненския регион.

Тя стана известна с големия си брой получени преференции на последните парламентарни избори, като дори надмина лидера на партията Бойко Борисов, припомня "Дарик".

На изборите през април, според данните на ЦИК, за нея във Варна с преференции гласуваха 10 155 граждани.

Славена Точева казва по 0.04 думи за всяка преференция, най-често употребява “благодаря”

Точева бе проверявана от прокуратурата за купуване на гласове, като проверката не стигна до конкретен резултат. "С махането на Точева Борисов иска да изчисти възможността за всякакви спекулации и обвързване на ГЕРБ с Дидо Дънката", твърдят от изданието.

Решението идва няколко дни след като ГЕРБ изгуби изборите във Варна заради неуспеха на Иван Портних на балотажа срещу Благомир Коцев от ПП-ДБ.

Коментари

Новини Варна