IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
12:20 | 18 ноември 2023
Обновен: 21:14 | 27 април 2024

Областна администрация Варна издаде предупреждение за опасност за следващите 48 часа

Вижте за кои общини важи предупреждението

По материала работи: Слав Велев
Областна администрация Варна издаде предупреждение за опасност за следващите 48 часа

Съгласно метеорологичната прогноза на НИМХ – МОСВ има данни за опасни метеорологични явления. За днес, 18 ноември 2023 година е обявен „ОРАНЖЕВ КОД“ за опасни метеорологични явления – силен вятър и дъжд за цялата област Варна.

Очаква се вятърът да е с пориви до 30 m/s, а валежите от дъжд да са с количества 15-35 л/кв.м.

Министерството на вътрешните работи, Главна Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Регионалната Дирекция ПБЗН предупреждават, че в резултат на интензивните валежи има опасност от възникване на поройни наводнения пред следващите 48 часа на територията на: община Аксаково - река Батова /р. Изворска и по основната река/, община Дългопол - река Камчия /р. Луда Камчия, р. Елешница, р. Голяма Камчия /.

Предупрежденията важат за общините Аврен, Провадия, както и за Северночерноморското крайбрежие и по специално за териториите оттичащи се директно в Черно море. Това са общините Варна, Аврен, Долни Чифлик /р.Фандъклийска/ и община Бяла.

Всички институции ангажирани с провеждането на действия при възникване на критични ситуации са предупредени да координират усилията, които предприемат и ако е необходимо да оказват помощ и съдействие посредством силите на Единната спасителна система.

На институциите е указано да вземат допълнителни мерки за повишаване готовността за действие при силни ветрове, да бъдат проверени и приведени в готовност за действие технически средства за провеждане на дейности по компетентност при усложнена обстановка.

Коментари

Новини Варна