IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
16:15 | 19 ноември 2023
Обновен: 11:24 | 27 април 2024

Още една варненска община обяви бедствено положение

Вследствие на ураганния вятър е прекъснато електроснабдяването и водоподаването в редица населени места от територията на община Аксаково

По материала работи: Слав Велев
Още една варненска община обяви бедствено положение

Снимка: Фейсбук

Още една варненска община обяви бедствено положение. Със заповед на инж. Атанас Стоилов – кмет на община Аксаково, от 13,00 часа днес е обявено бедствено положение на територията на цялата община.

В заповедта са посочени и аргументите за решението, а именно: „Изключително усложнената метеорологична обстановка, бурният вятър, снеговалежът и снегонавяванията, ниските температури и обледяванията на територията на община Аксаково са причинили прекъсване на транспортния достъп до населените места. Образуваните снежни преспи по пътищата и улиците препятстват проходимостта на обществения транспорт. Голяма част от основните пътища от републиканската пътна мрежа, свързващи общината са затворени за движение“, се допълва в заповедта на кмета.

Вследствие на ураганния вятър е прекъснато електроснабдяването и водоподаването в редица населени места от територията на община Аксаково, а обилните снеговалежи сериозно затрудняват почистването на пътищата.

С оглед предприемането на мерки за овладяването на бедствието и провеждане на спасителни и неотложно-аварийно възстановителни работи, както и за запазване здравето и живота на жителите, и предотвратяване на вреди върху тяхното имущество се налага обявяването на бедствено положение на територията на общината.

19.11.2023

Коментари

Новини Варна