IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
11:40 | 19 ноември 2023
Обновен: 17:27 | 25 април 2024

И Дългопол обяви бедствено положение, Аксаково подслони 80 бедстващи хора на пътя

Всички общини в региона имат проблеми с енергоснабдяването

По материала работи: Слав Велев
И Дългопол обяви бедствено положение, Аксаково подслони 80 бедстващи хора на пътя

Дългопол стана четвъртата от 12-те общини във Варненско, които обявиха бедствено положение. По-рано това направиха Варна, Вълчи дол и Суворово.

В обръщение към своите съграждани и жителите на община Дългопол кметът Георги Георгиев обяви бедствено положение на територията на общината и информира, че Североизточна България е най-засегната от преминаващия студен фронт.

Всички общини от региона имат проблеми с енергоснабдяването. Екипи на Електроразпределение Север работят по отстраняване на авариите по 20 киловолтовата мрежа и в община Дългопол.

Затворени за движение са редица пътища в област Добрич, а в област Варна пътищата към Добрич, Вълчи дол и Кичево са с ограничения в придвижването на МПС.

Покривът на читалището в Дългопол е частично разрушен, а изолацията на Детска градина “Детелина“ е частично паднала!

„Поради гореизброените причини и с цел даване на възможност за защита на общинската и частна собственост пред МКПВ към МС и Агенция Социално подпомагане към МТСП, ОБЯВЯВАМ БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ДЪЛГОПОЛ ОТ ДНЕС 19.11. 2023 г.”, се казва в обръщението на Георги Георгиев.

Община Аксаково е осигурила подслон за 80 от бедстващите хора по пътищата в района.За това ни информира кметът на общината инженер Атанас Стоилов. Той уточни, че хората са настанени в помещения на община Аксаково, в читалището и в Дома за стари хора. За всички са били осигурени топли напитки – чай, кафе, вода, закуски, а ще бъде предвиден и обяд.

Кметът информира, че пътната обстановка на територията на общината остава изключително тежка. Трудно се пробива към по-малките населени места заради образувалите се преспи и снегонавяванията. Непроходими са много от пътищата. Припомняме, че от 7 часа тази сутрин забрана за движение на превозни средства е наложена и на пътя Аксаково – Аксаковска панорама – Кичево. Затворен за движение остава и пътят Аксаково – Добрич.

Коментари

Новини Варна