IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
11:00 | 22 ноември 2023
Обновен: 17:49 | 1 май 2024

За пример: Варненец запретна ръкави и почисти около дома си след урагана (ВИДЕО)

Слави Михайлов разчисти района на "Шишковата градинка" и пред училище "Св. Климент Охридски"

По материала работи: Слав Велев
За пример: Варненец запретна ръкави и почисти около дома си след урагана (ВИДЕО)

Снимка и ВИДЕО: Фейсбук/Slavi Mihaylov

Варненец не чака никой и сам запретна ръкави и почисти около дома си след разразилата се буря от уикенда в морската столица. Градът и областта все още се възстановяват, тъй като ще е нужно време за нормализиране на обстановката. Жителят на морската ни столица е решил да даде добър пример с постъпката си. Той е разчистил нападалите клони на пл. "Екзарх Йосиф" - "Шишковата градинка" и пред училище "Св. Климент Охридски". Събрал е десетки чували и апелира инициативата му да стане „заразна“.

Въпросният буден варненец е Слави Михайлов, председател на Национално сдружение на сираците у нас.

Ето какво написа Слави Михайлов:

„Добро утро, Варна! През цялата вечер реших сам да изляза и да събера падналите листа и да почистя пред училище "Св. Климент Охридски" град Варна. Издразних се от това, че много хора качваха снимки и видеа със сигнал за паднали дървета, мръсотията в различни райони на Варна, което ме провокира спонтанно да взема чували, метла и лопатка и да почистя. Доволен съм от себе си, защото днес децата от училището няма да преминават през падналите клони и листа и ще им е чисто! С огорчение ще споделя, че търсих начин да уведомя общината на посочените телефони или фирмата, която чисти район "Одесос" да знаят, че ги очакват събрани чували около 60 бр. и купчина по едри клони, които успях да събера. Идеята ми беше да създадат организация и да ги приберат, защото в райна на шишковата градинка има доста пияни хора, които могат да обърнат чувалите и така трудът ми да отиде на вятъра! Моля общината да създаде необходимата организация, аз каквото можах, направих и съм супер доволен от себе си!

Пожелавам на всички хубав ден и се надявам повече хора да последват примера ми и да облагородят поне малки части от средата, в която живеят!"

Потребители коментираха:

"На днешния българин всеки му е длъжен, той не е готов да прави нищо за общото благо. Примери като този човек са вече изключителна рядкост."

"Да всичко е супер, поздравления за Вас, но тук има едно голямо но! Нашата работа като граждани е да си плащаме данъците, а задължение на общината е да се грижи за безопастността на гражданите и имуществото им. За мен лично общината не може да се справи със ситуацията сама и трябва да се потърси помощ от съседни области. Вече е 3-ти ден след бурята, а града продължава да тъне в листа, клони, дървета и пр."

"Явно имате нужда да си припомните малко от историята как едно време са градини училища, църкви и университети и какви хора са го правили. Разходи се по селата там хора по на 80 години подържат пред къщите нищо, че цял живот са плащали данъци с честния си труд.Това ваше мислене води до пълна деградация - мрънкане и нищо повече."

Коментари

Новини Варна