IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
10:00 | 23 ноември 2023
Обновен: 19:21 | 28 април 2024

Екипи на ясли, градини и училища се включиха в почистването на Варна след урагана

Директорите са отправили призив към родителите също да се включат в акцията

По материала работи: Слав Велев
Екипи на ясли, градини и училища се включиха в почистването на Варна след урагана

Снимка: Община Варна

Служители на детските ясли, градини и училища се включиха в инициативата по почистването на града след урагана. Още от началото на седмицата те работят по разчистването на клони и листа от дворовете на детските заведения. Вече е създадена организация за почистването на площите около образователните институции. 

Част от детските градини са отправили призив към родителите да се включат в акцията, ако имат възможност, като почистват в светлите часове на деня. 

Спазени са указанията, които улесняват сметопочистващата фирма. Листните отпадъци се събират в чували, а клоните - на компактни купчинки. Те са оставят на около един метър от най-близкия контейнер за боклук. 

Вчера кметът на Варна Благомир Коцев призова всички граждани, които желаят, да се включат в доброволческа акция по почистването на града, като съберат растителните отпадъци около домовете си. При добри метеорологични условия, инициативата ще се проведе на 25 и 26 ноември. В нея ще се участват и представители на общинската администрация. 

Коментари

Новини Варна