IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
08:20 | 26 ноември 2023
Обновен: 17:05 | 25 април 2024

Бедствието във Варна се завърна с нова сила

Подадени са множество сигнали за наводнения, паднали клони и билборди

По материала работи: Слав Велев
Бедствието във Варна се завърна с нова сила

Състоянието на АМ "Хемус" от снощи/Снимка: Фейсбук

Бедствието от миналия уикенд във Варна се завърна с нова сила.

В морската столица вали слаб сняг, но заради силния вятър, който на пориви достига до 15-17 метра в секунда има много паднали клони и билбордове, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Наводнени са участъците в района на Летния театър, там вече има екип, но автобусите имат затруднения при преминаването. Наводнен е подлезът на хали „Шипка, както и булевард „Република“ под магазин „Баумакс“. Стълб от уличното осветление на улица „Стара планина“ в района на Кооперативния пазар е паднал. Летище Варна работи, има два отменени полета от и за Истанбул. Със закъснение от над 90 мин. се движи и бърз влак 8656 – Варна – София. Във Варненска област пътят Варна - Добрич е отворен, но всички пътища в Северна България са забранени за тежкотоварни автомобили.

Снегонавявания има в района на Провадия, Ветрино, Кичево, Суворово и Вълчи дол. Пътищата в Суворово и Вълчи дол не са проходими и за леки автомобили. Слушатели съобщиха, че рано тази сутрин е паднало дърво на отбивката за летището. Метеорологичната прогноза показва усложняване на обстановката. Кметът на Варна Благомир Коцев съобщи, че по-късно ще заседава антикризисния щаб в общината, но заместник-кметът Христо Иванов обикаля по маршрутите на градския транспорт, който се движи със закъснение.

Подадени са множество сигнали за паднали клони и билбордове във Варна

Коментари

анонимен ( преди 4 месеца )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна