IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
15:30 | 30 ноември 2023
Обновен: 09:22 | 25 април 2024

Сериен крадец на дърва се споразумя за "условна"

36-годишният бракониер е спипан три пъти да краде от територията на ДЛС “Шерба“

По материала работи: Слав Велев
Сериен крадец на дърва се споразумя за "условна"

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Наказание за 36-годишен, извозвал незаконно дървесина от горския фонд. Деянието е извършено в условията на продължавано престъпление на територията на ДЛС “Шерба“, в землището на село Гроздьово, в периода от 23 януари до 19 април миналата година. В три отделни случая – при проверки на 23 януари, на 11 март и на 19 април 2022 г., се установява, че подсъдимият без редовно писмено позволително взел и извозил от горския фонд общо 4 кубични метра дърва за огрев. Превозваните от него с конска каруца дървета от видовете „дъб” и „ясен“ не били маркирани с контролни горски марки и той не притежавал превозен билет за тях. Обща стойност на дървесината е за около 170 лева.

Към момента причинените с престъплението имуществени вреди са възстановени от подсъдимия. 36-годишният мъж има предходна съдимост и е системен нарушител на Закона за горите.  По силата на постигнато между страните в съдебна зала и одобрено от Районен съд – Варна споразумение, на подсъдимия беше наложено наказание от 5 месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което се отлага с изпитателен срок от 3 години. В негова тежест са и направените разноски по делото.

Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна