IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
14:20 | 13 декември 2023
Обновен: 17:09 | 27 април 2024

Ученици рисуваха бъдещето на Варна (СНИМКИ)

Творбите бяха експонирани пред зала „Пленарна“ в Общината

По материала работи: Слав Велев
Ученици рисуваха бъдещето на Варна (СНИМКИ)

Варна ми е Дубай - рисунки на деца в конкурса „Бъдещето на моя град“/Снимки: Община Варна

42-ма ученици от VII до XII клас от основни и средни училища в Област Варна участваха в изложба под надслов „Бъдещето на моя град“. Рисунките бяха експонирани пред зала „Пленарна“ на община Варна. В тях младите художници показаха как си представят бъдещето на своето родно място. 

Заместник-кметът Павел Попов, областният управител проф. Андрияна Андреева и началникът на Регионалното управление по образование Ирена Радева връчиха сертификати на младите участници.  

Вие сте бъдещето на този град и ние имаме нужда от Вашата творческа сила, за да продължи Варна да се развива и да бъде градът, който обичаме, каза в приветствието си пред учениците заместник-кметът Попов. Поздравления отправиха и проф. Андреева и Ирена Радева.

Изложбата се провежда по инициатива на Община Варна, Областна администрация и РУО. Рисунките могат да бъдат разгледани пред зала „Пленарна“ в сградата на Община Варна до края на месец декември. След това те ще бъдат поставени в новооткритата галерия в сградата на Областна администрация.

Коментари

Новини Варна