IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
15:20 | 13 декември 2023
Обновен: 20:38 | 28 април 2024

Варненска градина представи авторска книжка

Изданието е част от поредицата “Играем, за да знаем“ и е под надслов „Решаваме конфликти чрез медиация“

По материала работи: Слав Велев
Варненска градина представи авторска книжка

Снимка: Община Варна

Вчера се състоя представяне на авторска книжка, създадена от учители и деца от детска градина „Иглика“. Изданието е част от поредицата “Играем, за да знаем“ и е под надслов „Решаваме конфликти чрез медиация“.

След сканиране на QR кодове в книжката, героите оживяват във видеа. Те проследяват стъпките от образователната игра „Мостът на мира“. Тя превежда малчуганите през петте етапа на процедурата по медиация, като им помага да се научат да разрешават успешно конфликтите помежду си.

Домакините от детската градина представиха и авторския анимационен филм "Иглика разказва за емоциите". Видеото е създадено от изкуствен интелект.

На събитието присъстваха заместник-кметът на община Варна Павел Попов, Лилия Христова - директор на дирекция „Образование и младежки дейности“, представители на ИКТ Клъстер - Варна и други организации.

ДГ №23 „Иглика“ е пилотната градина, която през 2020 г. започна проект за въвеждане на медиацията, изразена като ефективен способ за управление на конфликти и мирен път за постигане на разбирателство.

Коментари

Новини Варна