IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
17:00 | 13 декември 2023
Обновен: 12:42 | 27 април 2024

Потвърдиха ареста на варненски дилър на амфети

Пламен В. е осъждан вече 11 пъти

По материала работи: Слав Велев
Потвърдиха ареста на варненски дилър на амфети

Варненският апелативен съд отказа да измени мярката за неотклонение на мъж, обвинен в държане и разпространение на високорискови наркотици. Пламен В. е задържан в ареста на 18 октомври. Той е поискал от Окръжния съд във Варна по-лека мярка, а отказа му обжалва пред апелативната инстанция.

Срещу 41-годишния мъж е предявено обвинение за това, че при условията на опасен рецидив на 31 май във Варна е държал с цел разпространение 4.06 гр метаамфетамини; че сам и в съучастие с друго лице е държал на публично място с цел разпространение 0.93 гр метаамфетамин и че в съучастие при условията на опасен рецидив на публично място е разпространил на двама души общо 0.33 гр. 

Адвокатът му увери, че той винаги се е явявал пред органите на досъдебното производство и че няма опасност да се укрие или извърши престъпление. Прокурорът не вижда основание за изменение на мярката, тъй като от задържането са минали по-малко от два месеца и няма нови обстоятелства. Последното осъждане също е било за наркотици. 

За състава на Апелативния съд водещо от една страна е повдигнатото обвинение за тежко престъпно деяние, което законът наказва с между 5 и 15 години лишаване от свобода и глоба от 20 до 100 хиляди лв. От друга, от доказателствения материал е видно, че Пламен В. е свързан с престъпната дейност, за която е привлечен. Предвидената в Наказателния кодекс сериозна санкция разкрива високата обществена опасност на извършеното. Деянията са осъществени на публично място, касае се за специфични високорискови наркотици в големи количества, изтъкна съдебният състав. Към всичко това се добавя неблагоприятната оценка за личността на обвиняемия. Той е осъждан 11 пъти. Събрани са негативни данни за личността му. Всичко изброено в съвкупност плюс изминалият срок на задържането води до извода, че опасността от укриване и извършване на престъпление е реална и много висока. Тези обстоятелства категорично възпрепятстват промяна на мярката за неотклонение. С цел да бъдат намалени рисковете от укриване и престъпление, най-тежката мярка за неотклонение спрямо Пламен В., трябва да остане в сила, заключи съставът на Апелативен съд – Варна.    

Определението не подлежи на обжалване.

Коментари

Бонго Бонго ( преди 4 месеца )
Радев застраши националната ни сигурност и не му казвате нищо, а тия *** ще го отнесе поне две години...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна