IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
09:20 | 21 декември 2023
Обновен: 07:27 | 28 април 2024

Кметът отвори прозорците на кабинета си, за да поздравят коледарите варненци (СНИМКИ)

Благомир Коцев ще участва в благотворителния Коледен базар днес

По материала работи: Слав Велев
Кметът отвори прозорците на кабинета си, за да поздравят коледарите варненци (СНИМКИ)

Снимки: Община Варна

Кметът на Варна Благомир Коцев наруши досегашния протокол и покани коледарите, дошли в Общината, в кабинета си. Навръх Игнажден на гости на кмета бяха учениците от СУ „Елин Пелин“, а по-късно и от Първа езикова гимназия. Те изпълниха ритуали, песни и наричания за здраве и благополучие. Учениците от училище „Елин Пелин“ поздравиха варненци с коледарска песен и наричане, а кметът отвори прозорците на кабинета си и се включи в поздрава към варненци.

„Радвам се, че на този светъл празник Игнажден, вие спазвате българските традиции. Смятам, че всички трябва да го правим. Поздравявам ви и ви пожелавам да сте здрави! Хубави и светли Коледни и Новогодишни празници и успешна Нова 2024 година!“, обърна се кметът към коледарите.

Коледарите от училището на кмета – Първа езикова гимназия - пък се осмелиха да седнат в кметския стол, като пръв това направи Мартин от 11 клас, последван от свои съученици и дванадесетокласници. Младежите заявиха, че искат да продължат образованието си, а по-голямата част от тях бяха категорични, че ще останат да се развиват във Варна. Ръководителят им г-жа Нели Димова покани кмета и заместник-кмета Павел Попов, който също е възпитаник на училището, да посетят Първа езикова гимназия. Двамата обещаха да направят това заедно с тогавашния им класен ръководител.

Изпълнителите бяха аплодирани от председателя на Общинския съвет Христо Димитров и представители на дирекции в Общината. За общата снимка те избраха портрета на Васил Левски в кабинета на градоначалника.

Днес кметът на Варна Благомир Коцев ще участва в събитие на благотворителния Коледен базар, който се провежда в градинката до сградата на общината.

Той ще се включи в събитието на 22 декември, от 18:00 часа, на специален щанд на базара.

На щанда ще се предлага приготвена на място вкусна храна от пресни продукти. Средствата, събрани по време на събитието, са с благотворителна кауза. Те ще бъдат дарени на училището за деца с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов" в кв. „Аспарухово“.

Коледният базар се провежда под патронажа на кмета Благомир Коцев и се осъществява със съдействието на Община Варна.

 

Коментари

Новини Варна