IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
16:07 | 21 декември 2023
Обновен: 21:24 | 27 април 2024

Пробация за младеж, откраднал кола във Варна

Свил "Тойота", паркирана пред сервиз и я пласирал в заложна къща

По материала работи: Слав Велев
Пробация за младеж, откраднал кола във Варна

Снимката е илюстративна/АРХИВ

Младеж получи пробация за противозаконното отнемане на чужд автомобил. Престъплението е извършено във Варна на 21-ви октомври миналата година. Тогава подсъдимият, като непълнолетен, но след като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, противозаконно отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил „Тойота“, от владението на собственика му, без негово съгласие с намерение да го ползва. Деянието е наказуемо по чл.346, ал.1 от Наказателния кодекс.

Непълнолетният минавал покрай автосервиз, когато забелязал паркиран автомобил, оставен за ремонт пред сервиза от собственика му с ключовете на таблото. Младежът привел колата в движение и отишъл с нея до заложна къща, където ключовете му били взети временно до изплащане на стари задължения. Междувременно собственикът на автомобила сигнализирал в полицията за изчезването на колата.

Към момента причинените от деянието имуществени вреди са възстановени. По силата на одобрено от съда споразумение между страните с признание на вината, Районният съд във Варна наложи на подсъдимия наказание „пробация“, като в продължение на 6 месеца той подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, както и на периодични срещи с пробационен служител за същия срок. от 7 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Сторените по делото разноски също се поемат от подсъдимия.

Съдебният акт е окончателен.
 

Коментари

Новини Варна