IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
16:45 | 28 декември 2023
Обновен: 14:28 | 2 май 2024

Съветници от ГЕРБ-Варна: Коцев да изпълни решението на ВАС, а не да пуска колите до „Хоризонт“

Групата ще сезира прокуратурата за остър конфликт на интереси

По материала работи: Слав Велев
Съветници от ГЕРБ-Варна: Коцев да изпълни решението на ВАС, а не да пуска колите до „Хоризонт“

Групата на общинските съветници от ГЕРБ (от ляво на дясно): Биляна Раева, д-р Христо Кьосев, арх. Стоян Петков, Иван Портних, Тодор Балабанов /Снимка: АРХИВ

Кметът Коцев трябва веднага да изпълни  решението на Върховния административен съд  за забрана за влизане на  колите в Морската градина, включително и към паркинга  на семейната му кръчма „Хоризонт“,  а не да търси вратичка, как да не го направи.

ВАС със свое определение от 18 декември, което е окончателно и не подлежи на обжалване, отменя спирането на предварителното изпълнение на Генералния план за организация на движението.

Т.е. забраната за коли в Морската градина, приета с решение на ОбС-Варна, включително и за алеята към зоопарка и „Хоризонт, е ДЕЙСТВАЩА.

Вместо да чете решението на съда и публикациите по темата в медиите и социалните мрежи, както „дяволът евангелието“, Коцев е длъжен  веднага да разпореди слагането на забранителните знаци за коли на входовете на Морската градина, а не да пуска автомобилите до частния си незаконен паркинг на „Хоризонт“, докато се напълни, както е обявил във ФБ.

 „Полицаите от Общинска полиция ще следят за влизащите автомобили и ще връщат всеки, който няма осигурено паркомясто и основателна причина да бъде допуснат. Входът откъм Зоопарка също е ограничен до съществуващите паркинги и ще остане така до трайното и устойчиво решение за пълното ограничаване на автомобилите в парка“, пише Коцев, измъквайки се йезуитски от изпълнение на решението на ВАС.

Коцев, паркът не е паркинг и има алеи, а не улици! И основателна причина ли е ходенето с кола на заведение в Морската градина?!

Всъщност в прав текст кметът казва, че частният му паркинг пред „Хоризонт“, за който съдът се произнесе, че е незаконен, ще е опорният паркинг на Морската градина. Ако Коцев още днес не изпълни решението на ВАС, означава, че той  лично и семейно  се облагодетелства.

Групата на ГЕРБ ще сезира веднага прокуратурата за остър конфликт на интереси!

Коментари

Новини Варна