IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
16:00 | 25 януари 2024
Обновен: 19:47 | 28 април 2024

Отпада таксата за наличие и липса на задължения за местни данъци и такси във Варна

Общинският съвет отпусна 25 000 лв. за лечението на арх. Иво Димитров

По материала работи: Слав Велев
Отпада таксата за наличие и липса на задължения за местни данъци и такси във Варна

Отпада таксата за издаване на удостоверение от Община Варна за наличие и липса на задължения за местни данъци и такси. Предложението на групата на ПП „Възраждане“ беше одобрено на днешното заседание на местния парламент.

Вносителите се мотивират с това, че Националната агенция по приходите издава удостоверението напълно безплатно, докато в общинската администрация същият документ се получава срещу такса, която варира според срока на издаване. Съветниците са на мнение, че всички граждани трябва да са равнопоставени пред институциите във Варна и затова предлагат промяна в общинската наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги.

Друго решение от днес е да се отпусне финансова помощ в размер на 25 000 лв. за арх. Иво Димитров. Младият страда от тежко заболяване и има спешна нужда от средства за лечение в Турция.

Общинският съвет гласува също увеличение на капитала на „ДКЦ V Варна – Св. Екатерина“ с 22 440 лв. Средствата представлява стойността на отпуснатите от общинския бюджет целеви субсидии за извършване на предпроектни дейности и проектиране изграждането на асансьорна уредба и за покупката на три телемедицински устройства за изследвания.

Одобрен бе и застраховател на имуществото на Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко Антонов Марков – Варна.

Коментари

Новини Варна