IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
10:20 | 26 януари 2024
Обновен: 22:14 | 28 април 2024

Невърнат заем към най-добрия й приятел е причината за агресията над ученичката във Варна

Отмъстители счупили носа на автора на клиповете

По материала работи: Слав Велев
Невърнат заем към най-добрия й приятел е причината за агресията над ученичката във Варна

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Невърнат заем е причината за агресията над ученичката във Варна, клипове от побоя над която се появиха в социалните мрежи. 17-годишната Ж. от гимназията по икономика "Д-р Иван Богоров" дължала пари на най-добрия си приятел С., който е на 15-години от морския град. Момчето е автор и на скандалните клипове, разбунили социалните мрежи. То взело пари двамата да ходят заедно на лунапарк, като се разбрали момичето да му възстанови изхарчената от нея сума, но това не се случило повече от месец. Двете деца живеят в един и същи блок в центъра на Варна. Момчето е дете на разделени родители и се отглежда само с баща си от малък. Самият С. вече веднъж е крал пари от него и той го следял изкъсо и си имал проблеми заради невърнатия заем, научи ИА "Черно море" от достоверни източници, близки до младежите.

В същото време групи от хора се организират в социалните мрежи за саморазправа с момчето, заснело клиповете. Саморазправа е търсена и с другите участници във видеата с насилие. Отмъстители са пребили и са счупили носа на С. именно заради случката с Ж.

Момчето е с изразена различна сексуалност и именно поради тази причина и преди е ставало обект на насилие и подигравки.

Родителите на единайсетокласничката от гимназията по икономика "Д-р Иван Богоров", все още не са подали сигнал. Девойката не е болна, каквато информация се появи в социалните мрежи по-рано.

Министерството на образованието и науката започна цялостна проверка на случая. Към момента е изяснено, че в него са замесени възпитаници на няколко професионални гимназии в града. Пострадалото момиче е било обиждано, удряно и унижавано от група ученици, става ясно от появилите се кадри, които не са заснети на територията на училища.

Регионалното управление на образованието във Варна е сезирало "Държавната агенция за закрила на детето" и е подала сигнал на органите на МВР.

„Въз основа на сигнала на директорка на училище колегите са образували досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Още същият ден всички тези участници в този видеоклип са установени, извикани са в районното управление, но до момента момичето, станало жертва на този вид насилие, не е подало сигнал при нас", заяви Светла Златева - говорител на ОД на МВР-Варна.

„Ние получихме информация от директори на училища, които са разпознали свои ученици. Веднага сигнализирахме държавна агенция "Закрила на детето". Назначена е проверка по моя заповед", допълни Ирена Радева - началник на Регионално управление на образованието - Варна.

Коментари

Новини Варна