IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
17:01 | 2 февруари 2024
Обновен: 04:53 | 2 май 2024

РИОСВ – Варна и БДЧР отбелязoха Световния ден на влажните зони

Децата от II -ра група в ЦДГ „Звездичка“ се забавляваха с тематични гатанки, песни и танци

По материала работи: Слав Велев
РИОСВ – Варна и БДЧР отбелязoха Световния ден на влажните зони

Деца от II -ра група в ЦДГ „Звездичка“/Снимка: РИОСВ – Варна

Днес експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Варна и Басейнова дирекция „Черноморски район“ бяха гости на мероприятие с деца от II -ра група в ЦДГ „Звездичка“. Малчуганите се запознаха с обитателите във влажните зони, включително и с видове в териториалния обхват на РИОСВ – Варна, обитаващи Дуранкулашко и Шабленско езеро. След беседата децата се забавляваха с тематични гатанки, песни и танци. В края на мероприятието малките природолюбители получиха награди, а детската градина беше наградена с грамота за участието си в инициативата.

Световният ден на влажните зони се отбелязва всяка година на 2 февруари. На тази дата през 1971 г. в иранския град Рамсар, разположен на брега на Каспийско море, е приета международната Конвенция за влажните зони, известна като Рамсарска конвенция.

С темата всяка година се акцентира на разнообразните ползи на влажните зони за човечеството и природата. Темата за 2024 година е „Влажните зони и благосъстоянието на човека“.

Коментари

Новини Варна