IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
10:40 | 6 февруари 2024
Обновен: 00:05 | 28 април 2024

Кметът на „Одесос“: Отстраняването ми нанася значителни и трудно поправими вреди

Цветен Цветков подаде искане за спиране предварителното изпълнение на Решението на ОИК - Варна

По материала работи: Слав Велев
Кметът на „Одесос“: Отстраняването ми нанася значителни и трудно поправими вреди

Цветнен Цветков/АРХИВ

Днес в Административен съд – Варна е постъпило искане за спиране на Решение №294/02.02.2024 г. на Общинската избирателна комисия (ОИК) - Варна, с което са прекратени предсрочно пълномощията на кмета на район „Одесос“ – Цветнен Цветков. В него се посочва, че той ще упражни в законоустановения от закона срок, който с днешна дата не е изтекъл, правото си на жалба срещу постановеното от ОИК решение. Твърди се, че предварителното изпълнение на процесното решение ще причини на Цветнен Цветков значителни и трудно поправими вреди и че „засяга по недопустим начин конституционно гарантираното на всеки български гражданин право на труд“. 

С Решение №294 от 2 февруари 2024 г. на ОИК – Варна се анулира  издаденото на Цветнен Цветков удостоверение за избран за районен кмет на район „Одесос“, община Варна в изборите за общински съветници и кметове, проведени на 29 октомври 2023 г. в община Варна. 

Решението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Административен съд – Варна.

Коментари

Чичо Яни ( преди 2 месеца )
rate down comment 0 rate up comment 2
Новини Варна