IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
09:15 | 22 февруари 2024
Обновен: 12:24 | 28 април 2024

Мартин Баръмов e временният кмет на район „Приморски“

Общинската избирателна комисия прекрати пълномощията на избрания през есента кмет Николай Желязков

По материала работи: Слав Велев
Мартин Баръмов e временният кмет на район „Приморски“

Заместник-кметът на район „Приморски“ Мартин Баръмов поема временно управлението на най-големия варненски район. Това гласува  местният парламент на вчерашното си заседание, след като Общинската избирателна комисия прекрати пълномощията на избрания през есента кмет Николай Желязков.

Темата за избор на временно изпълняващ длъжността кмет на районите „Одесос“ и „Приморски“ предизвика неколкочасови дебати в зала „Пленарна“. Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация Общинският съвет трябва да избере сред един от заместник-кметовете на района. Район „Приморски“ към момента има само един зам.-кмет, за разлика от район „Одесос“, който е с двама зам.-кметове – Атанас Христов и Емилия Христова. След няколко гласувания не се стигна до избор на временно изпълняващ длъжността кмет на "Одесос", който да замести Цветнен Цветков, също с прекратени от ОИК пълномощия.

За район „Приморски“ съветниците гласуваха предварително изпълнение на решението, за да може да се отблокира работата на кметството.

Коментари

Новини Варна