IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
13:00 | 23 февруари 2024
Обновен: 21:42 | 28 април 2024

Борисов разжалва Портних и повиши кметовете на "Владиславово" и "Младост"

Тодор Балабанов става организационен секретар на ГЕРБ

По материала работи: Слав Велев
Борисов разжалва Портних и повиши кметовете на "Владиславово" и "Младост"

Бойко Борисов с Христо Христов (вляво) и Никоай Костадинов (вдясно)

Иван Портних вече няма да е общински лидер на ГЕРБ във Варна. Това съобщи днес в морската столица лидерът на партията Бойко Борисов. Бившият кмет остава да ръководи областта. 

Създава се общинско ръководство. Начело ще е Николай Костадинов, кмет на район „Владиславово“, заместник ще е Христо Христов, кмет на район „Младост“. Бившият председател на Oбщинския съвет Тодор Балабанов става организационен секретар.

„Изчаках 3-4 месеца след изборите, за да видя случва ли се нещо добро във Варна. Портних направи много за Варна, но допусна една грешка, че влезе в междуличностни конфликти. Това беше причината и нашите избиратели да се разпръснат и да подкрепят други партии. „Хемус“ я няма, хаос в общинския съвет, подобен на този в София. Варна не може да остане в това насипно състояние“, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Тук много тарикати мислят, че са много важни и се получи това. Няма нищо. Няма мостове, няма магистрали, няма стадион.

Но защо допуснахме това да се случи? Нашите противници сега разбират, че губят. Ако това е развитието, съм съгласен. Но от нас като партия се изискваше да търсим и в нас вината. Това ще е ръководството. Портних няма да се меси. Забранявам да се меси, той ще помага в общинско ниво, но не и в града", отсече Борисов.

Както е известно ГЕРБ загуби изборите в Морската столица.

Коментари

Новини Варна