IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
16:30 | 2 март 2024
Обновен: 08:56 | 24 април 2024

Биляна Раева: Искат да строят културно-търговски център в Дупката

Според нея бившият главен архитект на Варна Виктор Бузев е "токсичен"

По материала работи: Слав Велев
Биляна Раева: Искат да строят културно-търговски център в Дупката

Снимка: Черно море/АРХИВ

Частната фирма, която е собственик на 900 квадратни метра от Дупката в центъра на Варна, предлага на общината на този терен да бъде изграден културно-търговски център. Фирмата предлага още да построи сградата за собствена сметка, на принципа на публично-частното партньорство. Това съобщи пред Радио Варна общинският съветник от ГЕРБ Биляна Раева. Писмото от частния собственик е изпратено до ПК "Собственост и стопанство" към Общинския съвет на 28 ноември миналата година. "В писмото е записано, че фирмата ще проектира и изгради за собствена сметка културно-търговски център на 4-5 етажа и ще предостави на община Варна собствеността на целия подземен етаж с археологията, който ще се използва за културно-представителни функции. Ще бъде предоставен и последния етаж за клубове на архитекти, художници и други дейци. Останалите етажи ще запазят търговското си предназначение и ще останат собственост на компанията. Тази фирма е "О2", допълни общинският съветник.

От община Варна са пропуснали да получат призовка за явяване по делото, свързано с ликвидацията на дружеството „Централен универсален магазин“, каза още Биляна Раева. Според нея, това е била причината докладната записка за тази ликвидация да влезе като извънредна точка на последната сесия на Общинския съвет. "Не се намира никой от администрацията да вземе тази призовка и да разбере за какво дело става дума. И на сесията излиза зам.-кметът Диан Иванов и казва, че бързо трябва да гласуваме доклада на ликвидатора, защото не се знае по това дело, за което ни търсят, дали няма да ни се отнемат някакви права върху имуществото".

"Общинската администрация си върши работата изключително непрофесионално", твърди Биляна Раева. На въпрос: "Дали Виктор Бузев" отново може да стане главен архитект?", тя отговори: "Той в момента е токсичен".

Коментари

Калиакра ( преди 1 месец )
Неправилен въпрос за гл.архитект. Много на сериозно се е взела Раева. Най- малко тя трябва да казва. Да не последва съдбата на И.П. Татко и я избута, че той само до Червен кръст можа да стигне. Греши ако продължи като И.П. всички виждаме дъното до което стигна.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Жена от Варна ( преди 1 месец )
Много смислени коментари. Предложения по същество. Само въпросната Раева припява на изгонения кмет и сипи квалификации. Токсична си ти. Махленка невъзпитано. Не можеш да му стигнеш професионализма.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
SovaMinerva ( преди 1 месец )
Много щедро предложение, да имаш 1/4 от имота и да искаш 4 от 5 етажа за себе си, без подпокривното пространство и сутерена.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
опетков ( преди 1 месец )
В никакъв случай това не трябва да се рзрешава. Имаме достатъчно молове вече. Никакви публично-частни партньорства във Варна. Напарихме се с концесията на Алея Първа и на стадиона. Пълен провал и на двете. Излиза, че в случая копчето иска да се пришие към балтона и да лапне цялата аванта. Преди време Дупката беше загубена от некадърни продажни общински съветници, както гледам същото се случва и сега.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
варненец ( преди 1 месец )
"Културно -- търговски център на 4-5 етажа". Реално това е реанимиране на несъстоятелната идея от 1960 год. за изграждане на ЦУМ, отхвърляна през годините по много съображения, като едно от най - важните е достъпът и паркирането на МПС.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 1
Новини Варна