IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новини Варна
15:20 | 5 март 2024
Обновен: 12:09 | 28 април 2024

1000 лв. глоба за чужденец, спипан с фентанил във Варна

40-годишният мъж е продължително пребиваващ у нас

По материала работи: Слав Велев
1000 лв. глоба за чужденец, спипан с фентанил във Варна

40-годишен чуждестранен гражданин, продължително пребиваващ у нас, бе признат за виновен по повдигнато спрямо него обвинение в държане на високорискови наркотични вещества и техни аналози.

При проверка в следобедните часове на 16 февруари тази година във Варна се установява, че 40-годишният мъж, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите държи в себе си пакетчета с кокаин и веществото 2-метилфентанил, което представлява аналог на фентанила. Намерените у него наркотици са в малко количество, поради което случаят се явява маловажен. 

40-годишният подсъдим е неосъждан. В бързо производство, съдът го освободи от наказателна отговорност с налагане на административно наказание - глоба в размер на 1000 лева. В негова тежест са и направените разноски по делото. Вещественото доказателство, съдържащо опаковки от наркотичните вещества, се отнема в полза на държавата и следва да се унищожи. 

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Варна.
    
 

Коментари

Новини Варна